Project Engineer Project Control

Bedrijfsomschrijving
KH Engineering is meer dan 68 jaar actief als een belangrijke speler in EPCM services. Het heeft de flexibiliteit, kennis en de ervaring om projecten en programma’s van elke grootte of duur aan te nemen. KH Engineering biedt volgens de eisen van elke klant engineering, inkoop, bouw en project management aan een verscheidenheid van industrieën. Deze bestaan o.a. uit Chemie, Olie & Gas, Farmacie, Milieu en Energie. Het succes van KH Engineering is gebaseerd op de expertise van haar personeel, de mogelijkheid om kennis te bundelen en uitgebreide oplossingen te bieden aan de klanten.

Functieomschrijving
Wij zijn op zoek naar een Project Engineer ten behoeve van de discipline Project Control, met de nadruk op gevoel voor kosten binnen engineeringstrajecten.

Als Project Engineer maak je onderdeel uit van de Discipline Project Controls in ons kantoor in Amsterdam. Binnen het kantoor worden multi en single disciplinaire projecten uitgevoerd in de markten olie & gas, tankoverslag, pharmacie, fine chemicals en staalindustrie. In je werkzaamheden speel je een actieve rol bij het doorgronden van de klant en project wensen en eisen. Je stuurt de  vakdisciplines Process, Piping, Mechanical, Civil Structural Architectural, Electrical en Instrumentation & Process Control aan, om tot een volledig ontwerp te komen.

Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van de estimate structuur. In samenspraak met de eerder genoemde vakdisciplines zet je de estimate van projecten op. Ook analyseer je de project scope om tot een estimate optimalisatie te komen.

Je hebt zeer goede communicatieve vaardigheden om de juiste informatie boven tafel te krijgen van de diverse vakdisciplines.

Functie-eisen

  • Je beschikt over aantoonbaar HBO werk en denkniveau;

  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als Project Engineer, opgedaan binnen een professionele engineering omgeving zoals bijvoorbeeld een ingenieursbureau;

  • Je bent ervaren met MS Office applicaties, in het bijzonder MS Excel, MS Access. Aanvullende ervaring met VBA is een pré;

  • Je beschikt over een proactieve houding;

  • Je bent in het bezit van een VCA VOL diploma of bent bereid om deze op korte termijn te behalen of te vernieuwen;

  • Je beheerst de Nederlandse taal vloeiend en bent tevens in staat om je op professioneel niveau uit te drukken in de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden de juiste kandidaat een prima salaris, goede opleiding en doorgroeimogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Standplaats
Amsterdam

Sollicitatie informatie
Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met Bertil Pot via bertil.pot@khe.eu of via +31(0)6-29035507.